Kako se znebiti parazitov doma?

paraziti v človeškem telesu

Paraziti so organizmi, ki živijo in se razvijajo na račun drugih organizmov. Živijo v človeku, porabijo hranila in vitamine, namenjene svojim gostiteljem.

Odpadni produkti so izločeni strupi in toksini. Oseba, okužena s paraziti, bo sistematično izgubljala hranila, potrebna za normalno delovanje telesa. Poleg tega bo doživel dodatno obremenitev s predelavo odpadnih produktov, ki jih oddajajo nezaželeni sostanovalci.

V človeškem telesu lahko živi več kot 100 vrst parazitov. Lahko so različnih oblik in velikosti od mikroskopskih enoceličnih do nekaj metrov dolgih črvov. Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije paraziti in posledice njihovega življenja v človeškem telesu povzročijo približno 80 odstotkov vseh človeških bolezni. Po nekaterih poročilih je do 95% prebivalcev naše države nosilcev različnih oblik neprijetnih sožitcev, zato lahko mirno rečemo, da se s paraziti sooča vsak človek, hočeš ali ne.

Načini in načini okužbe s paraziti

S črvi se lahko okužite na različne načine:

 • Eden od njih je s hrano. Ličinke črvov najdemo v mesu, surovo prekajeni šunki, klobasah ali ribah. Najdemo jih na površini neoprane zelenjave ali sadja, pa tudi zelenjave.
 • Drugi vir nevarnosti so hišni ljubljenčki. V telesu ljubljenih hišnih ljubljenčkov lahko živi veliko število parazitov. Njihova jajčeca pridejo v okolje z iztrebki in jih živali prenašajo na dlaki ali tacah po hiši.
 • Drug način okužbe v gospodinjstvu je preko predmetov, ki se prenašajo iz rok v roke, na primer denarja.

S pomočjo intuicije brez dodatnih preiskav je skoraj nemogoče ugotoviti prisotnost tujka v telesu. Navsezadnje bo parazit poskušal na kakršen koli način skriti svoj obstoj za svoje preživetje. Kakšni so znaki njihovega bivanja v človeškem telesu? Ta seznam je dolg in raznolik.

 • Težave s črevesjem, kot so driska, zaprtje, napenjanje in plini.
 • Težave s kožo, vključno s koprivnico, izpuščaji in alergijami.
 • Bolečine v mišicah in sklepih.
 • anemija
 • Živčnost, migrene, motnje spanja.
 • Škripanje z zobmi.
 • Stalna utrujenost.

Paraziti lahko povzročijo celo na videz nepovezane bolezni, kot so bronhialna astma, ekcem, luskavica, diabetes mellitus in epilepsija. Tudi nerojeni otrok se lahko okuži s paraziti od matere.

Načini zdravljenja helmintov doma

Če vemo vse to, se lahko zavedamo svetovnega obsega okužbe s paraziti. Poleg tega je težava intimne narave, zato se mnogi ob obisku zdravnika počutijo sram ali nelagodje. Zato se postavlja vprašanje: "Kako ravnati s paraziti doma? ". Lahko uporabite tradicionalne metode ali zaupate tradicionalni medicini.

Medicinske metode

Sodobna medicina ponuja veliko zdravil za izgon črvov. Nesporna prednost takih zdravil je njihova enkratna uporaba. Nikoli pa jih ne smete jemati sami. Vsak od njih ima seznam kontraindikacij in neželenih učinkov. Samo zdravnik lahko predvidi učinek zdravila na telo.

Toda zdravljenje helminthiasis z zdravili ni vedno mogoče. Zato so ta zdravila strogo kontraindicirana za nosečnice. V takih primerih na pomoč pride tradicionalna medicina.

Preverjene in varne ljudske metode

 • Ni skrivnost, da je česen eno najboljših zdravil proti črvom. Za to so vedeli faraoni starega Egipta pred več tisoč leti, zdravilci v starodavni Indiji, pomorščaki, kot sta bila Kolumb in Magellan, celo Hipokrat so s česnom izganjali parazite.
 • Drugo znano zdravilo so bučna semena. Kukurbitin - redka aminokislina, ki jo vsebujejo, zagotavlja antihelmintski učinek. Morajo pa biti surovi z notranjo zeleno-sivo lupino. Za odrasle je dovolj, da zdrobite 300 gramov in dodate malo vode in medu. Mešanico morate zaužiti na prazen želodec in po eni uri narediti klistir.
 • Različna zelišča in njihovi decoctions učinkovito pomagajo znebiti črvov. To so pelin, šentjanževka, tansy, regrat, timijan in drugi. Decokcije in infuzije se običajno uporabljajo na prazen želodec 30 minut pred obroki.

Zgoraj opisana ljudska zdravila so le majhen del metod, ki se uporabljajo doma, da se znebite parazitov. Omeniti velja tudi, da se črvi bojijo rdeče zelenjave in sadja, kot so korenje in granatna jabolka, nageljnove žbice, cimet, orehi. Narava okoli nas je ustvarila na stotine načinov naravnega zdravljenja.

Preprečevanje reševanja življenj

Ko že govorimo o parazitih, ne moremo omeniti pomembnosti preprečevanja problema. Najprej je pomembno upoštevati higieno. Redno umivanje rok, zelenjave, sadja je bilo in bo učinkovito v boju proti parazitom v domu.

Ustrezna nega je potrebna tudi za hišne ljubljenčke. Temeljito čiščenje pladnja in redno preprečevanje helminthiasis pri živalih bo zaščitilo vas in vašo družino pred neprijetno težavo.

Uporaba prehranskih dopolnil

Pomembno vlogo imajo tudi prehranska dopolnila. Takšna zdravila prispevajo k splošnemu zdravju, izboljšajo prebavo in povečajo tonus celotnega organizma, uničijo parazite in jih hitro odstranijo. Različna prehranska dopolnila so primerna tako za zdravljenje kot za preventivo, so v celoti sestavljena iz izvlečkov zelišč, so varna za zdravje in skoraj nimajo kontraindikacij za uporabo.

Ko se soočite s problemom helminthiasis, ni treba obupati in se sramovati. Z uživanjem pravih izdelkov, upoštevanjem higienskih pravil, jemanjem prehranskih dopolnil ali, če je potrebno, zdravil, boste zagotovo obvladali težavo in se zaščitili v prihodnosti.